Emajlirano in potiskano steklo - Reflex
Previous
Next
Show menu

Emajlirano in potiskano steklo

Pri načrtovanju steklenega ovoja zgradbe je kaljeno emajlirano steklo pogosto nepogrešljivo. Zaradi odličnih varnostnih lastnosti je najprimernejše za parapetni del fasade, hkrati pa s široko paleto barv prispeva k barvni usklajenosti med okenskim in parapetnim delom. Emajlirano steklo lahko igra pomembno vlogo tudi pri načrtovanju notranje podobe in funkcionalnosti zgradb.


Pri emajliranju nanesemo s pomočjo različnih postopkov na steklo posebno barvo, ki je sestavljena iz steklenega prahu in barvnih pigmentov. Barvo nanašamo na dva načina: s sitotiskom in z valji. Med procesom kaljenja se barva stopi in kot emajl trajno oprime steklene površine. Takšen barvni nanos je zelo odporen proti mehanskim poškodbam in staranju. V večini primerov barvo nanesemo na celotno površino stekla.


Emajlirano steklo je v osnovi varnostno kaljeno steklo RX SAFE ESG. Zato ima povečano tlačno in udarno trdnost ter je bolj odporno na temperaturne razlike.


In še dodatna prednost: če ima zgradba ovoj iz emajliranega kaljenega stekla, je čiščenje in vzdrževanje njene zunanjosti zelo preprosto. Tudi pri emajliranem steklu (tako kot pri kaljenem steklu) je vse druge postopke obdelave treba izvesti pred kaljenjem.